29.8.06

Dårligt socialt miljø på Sosu-skolerne

Ugebrevet A4 skrev i går om en stor undersøgelse som Dansk Center for Undervisningsmiljø har lavet. Den viser at den største grund til det store frafald på Erhversuddannelserne og Social- og Sundhedsuddannelserne, er dårligt socialt miljø og mobning.

De nye tal viser, at især Sosu-uddannelserne lider under en udbredt moppekultur, der især rammer de 2 sprogede elever. Helt op til hver fjerde af dem der har forladt uddannelsen er blevet moppet. Ole Juhl fra Dansk Center for Undervisningsmiljø finder omfanger særledes alarmerende:


»Det er alt, alt for højt. Uanset om der er tale om tosprogede elever eller ej, så er det helt uacceptabelt. Man kan aldrig helt undgå, at nogen vil føle sig mobbet, men vi har den erfaring, at alarmklokkerne skal begynde at ringe hvis bare fem procent af eleverne har den følelse. Derfor er dette tal alarmerende højt


At alarmklokkerne ikke har ringet før, kan skyldes at ledelsen ikke har været bevidste om problemerne. I hvert fald udtaler skoleleder fra skolen i København Inge Magrethe Jensen at "hun slet ikke kan genkende billedet".

Her på Bloggen opfordres alle til at give deres mening om skolemiljøerne og mobning tilkende, ved at poste kommentater, så vi medvirker til at åbne debatten

Hele indlægget fra A4 kan læses her og hele rapporten er tilgængelig her

0 Kommentarer:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home