30.11.06

Har du lyst til at blive Social Sundhedshjælper?

Hvis man går med planer om at blive Social og Sundhedshjælper, men mangler nogle ideer til at komme videre, kan man få en masse af vide om uddannelse på dette link.
Hør og se Annelie og Fatme fortælle, om hvordan det er at gå i skole og hvilke udfordringer praktikken byder på. Og få et indtryk af hvem der modtager hjemmehjælp. Hør blandt andet Lis fortælle om hendes hverdag og hør hende fortælle om sit liv som turistfører.
Også helt konkrete informationer om uddannelsen kan man få på denne hjemmeside.

23.11.06

Og som altid regnede det

Så er vi nået til den årstid, hvor det bliver tidligt mørkt. Ja visse dage bliver det slet ikke lyst og regnen står ned i stride strømme. Kort sagt det er november. Og i november er der Bogmesse i Forum. - Jeg ser frem til det hvert år, for selv om det er et gedemarked, kan man hente masser af inspiration til læsning. Både fagligt og personligt.
Det er altid godt at vide noget om sin historie og til det kan man læse og se "Danskernes egen historie". Sjov og informativ læsning og gode billeder. Hvis man er en hund efter gode krimier til de lange vinteraftner er krimisiden et must.
Man kan aldrig starte for tidligt, heller ikke med at lære at bruge en computer, så her er et link til de mindste. Så er de også beskæftigede medens mor og far er fordybet i hver deres krimi.
Og til dem der ikke kan vente et helt år på den næste bogmesse, er der håb forude, for allerede i april er den næste bogmesse i Århus .God læselyst

13.11.06

Engelsk med Beckham

For et stykke tid siden anskaffede vi Bedre end Beckham (Bend it like Beckham) til biblioteket, fordi vil synes at den omhandlede et række meningsfulde temaer der bliver pakket ind i en ganske god ungdomsfilm. Siden hen er den blevet meget brugt i undervisningen. Det er åbenbart ikke kun her at filmen har været en succes, for nu er der blevet udviklet en speciel mediepakke til brug i engelskundervisningen. Læs mere om materialet på forlagets hjemmeside. Hvis I ikke kan finde plads i budgettet til indkøb af materialet, kan man checke den her hjemmeside, der inderholder links til relavant information lige fra fodboldviden til chapatibagning

10.11.06

Ændringer

Som den opmærke læser måske allerede har bemærket, er der sket et par små men betydelige forandringer på Bloggen de seneste par dage. Indholdsoverskriften har fået en anden "lyd". Højremenuen er blevet udbygget med Fagrelevante blogs, de Vigtige og Blogs om blog - hvis der sidder nogen derude der har forslag til andre end dem der er skrevet på nu, så læg en besked under denne artikel. Derover har Sosu-log fået en ny skribent som er Bodil, der er bibliotekar på skolen i Aabenrå. Jeg håber at der fremover vil komme flere skribenter til, så vi i fællesskab kan forsætte med at dele det vi ved.

6.11.06

International KOL dag den 15. november 2006

KOL-dagen 15. november 2006
På international KOL-dag har danske sygehuse, hospitaler og enkelte sundhedscentre og apoteker åbent hus, hvor du kan få målt din lungefunktion og få mere at vide om KOL. På listen nedenfor, kan du se, hvor der er åbent hus (listen opdateres løbende):

HVAD ER KOL?Læs mere omsygdommen og hvordan du lever med den her.

HVAD ER INTERNATIONALKOL-DAG?Læs mere om dette års KOL-dag her.


International KOL-dag 15.11.2006.
Danmarks Lungeforening Herlufsholmvej 37 2720 Vanløse Tlf. 38 74 55 44 Fax 38 74 03 13 info@lunge.dk

Informationsteknologi - Retro

Ina Vink Slott fra Sosuskolen i Brøndby gjorde mig forleden opmærksom på denne sketch der på blændende vis forklarer hvor besværligt den kan være at lære nye teknologier og ikke mindst hvor besværligt det kan være for IT-supportere at forklare selv de største banaliteter. Sketchen beskriver hvordan en norsk munk har store problemer med at forstå hvorledes "bogen" fungerer. Se den her