27.10.06

Fredagens fund

Har surfet lidt i de nye tidskrifter og fundet følgende:

Mest til dansklærerne har Børn og Unge en henvisning til en hjemmeside der hedder Fyldepennen, hvor der ligger anmeldelser, brevkasser og skrive tips. Det mest interessante er dog at man kan læse digte, noveller og andet litteraturen skrevet af læserne selv. Man har mulighed for at give de forskellige tekster karakterer. Stavequizzen ville også være et godt redskab til de elever der ikke mestre det danske sprog pefekt.

Den anden side jeg har fundet i Krop & Fysik , har et helt andet fagligt grundlag, men er ligeså nyttig. Foddoktor er en side, der som navnet siger, drejer sig om Fodlidelser i en hver afskygning. Siden indeholder beskrivelser, tegninger, symptomer og latinske betegnelser.

25.10.06

Sosu-assistent med flere talenter



Bo Zöllner har i flere år haft sans for at skrive lyrik, men det var først da hans lærer og medstuderende på Brøndbyskolen blev ved med at opfordre ham til det, at han efterfulgte drømmen. Det kan vi andre nu drage stor glæde af. Digtsamlingen "Livets Døre" tager udgangspunkt i jeg'et i forskellige sammenhænge og handler om alle de ting der passerer i forbifarten i vores travle hverdag. Bogen handler i høj grad oå om Bo's oplevelser som assistent både i skole og i forhold til arbejdet med demente og sindslidende. Jeg har ikke selv læst digtsamlingen, og kan derfor ikke anmelde den. Find Due Larsen fra Roskilde Dagblad skriver:


Med en dugfrisk digtsamling i hånden er en mangeårig drøm gået i opfyldelse for 34-årige Bo Zöllner fra Taastrup. Den hedder "Livets døre", og inspirationen har han hentet fra sit arbejde som social- og sundhedsassistent med psykisk syge og demente - mennesker, som han mener vi bør åbne døren til.
Høje-Taastrup - 2. sektion side 7


Med denne udgivelse har Bo Zöllner fået blod på tanden - lige nu arbejder han på flere nye bøger. Blandt andet en udgivelse på engelsk. Jeg ønsker herfra held og lykke med arbejdet.

Hvis du vil købe bogen kan den bestilles på saxo
eller på hans egen hjemmeside (her kan man også finde smagsprøver på Bo's skriverier

11.10.06

Spring over hvor gæret er lavest

Dette Kunne nemt være dig.........Hvis du læser videre



I en hverdag hvor stress er mere ubredt end gratisaviser, så er det godt med tiltag der kan lette ens hverdag. En hver faglærers drøm må være, løbende at kunne følge med i det relevante materiale der udgives inden for et område uden at røre en finger.

Denne drøm har Bibliotek.dk gjort til virkelighed ----men er det ikke noget teknisk og svært ??


Nej det er det faktisk ikke: man laver en søgning på bibliotek.dk, når resultatet viser sig står der øverst (under menuerne) du søgte på: (emnet) - efter det er der en lille farvet box hvor der står RSS . Tryk på den( klik her for mere info om RSS) - nu kommer der en side frem med masser tekst. Det man gør er at kopiere internetadressen på denne side og sætte den ind i en Nyhedslæser - jeg bruger en der hedder bloglines, men Google har også lavet en. Man skal oprette en konto - det er ligeså let som at oprette en mailkonto - og derefter sætte det link man kopierede fra Bibliotek.dk over i - hvergang der er kommet nyt materiale vil nyhedslæseren markere det.

Hvis du har problemer med at forstå denne vejleding eller med at oprette nyhedsoplæseren eller noget helt tredje så smid en kommentar nedenunden (på den måde får andre også glæde af dit spørgsmål)

Tro de fem minutter der tager at lave disse ting, vil afstresse jer, gøre jer vil bedre undervisere og aaaaaalt muligt andet

9.10.06

Sosu-log på Blogforum 2006


Lad mig sige det med det samme, hvis du er fuldstændig ligeglad med fænomenet Blogs og kun læser Sosu-log fordi du er interesset i det falige stof, eller fordi du er blevet tvunget til det.....så stop omgående og gå videre til et andet indlæg....du har faktisk allerede spildt din tid.



Hvis du derimod er nysgerrig på blogs og og deres anvendelse så læs endelig videre. I går (Søndag) deltog jeg i Blogforum 2006. Vi var cirka 80 deltagere samlet i kulturhuset på Islands Brygge. En del af deltagerne var samtidig arrangører. Programmet var på demokatisk vis også fastlagt af deltagere, som i ugerne op til Forummet kunne poste indlæg i en wiki. Fastlagt er dog så meget sagt fordi programmet blev først udviklet undervejs, da det var muligt for deltagere at skabe grupper der samledes om blog relaterede emner. Arrangementet blev finansieret ved hjælp af dontationer fra deltagerne.

Dagen startede kl. 9.00 med en general introduktion om blog - et rart sted at starte for en novice, som mig selv. Derud over gik dagen slag i slag med oplæg om blogs og arbejde, Blogosfæren i tal, weblogs i organisationer, blog som medier og af medier. Dagen var opdelt i moduler - først 3-4 oplæg og derefter samtaler og selvvalgte emner bla. me-branding, de tavse læsere, tips&tricks, brugerundersøgelse og mange flere. Alexander Kjerulf fortalte om hvordan hans blog havde udviklet sig fra 0-100.000 læsere på 3. mdr. - Imens sad jeg og funderede over hvordan jeg skulle få min til gå fra 10 til 25 om dagen.

Efter en lang dag sammen med masser af inspirerende taler og samtaler sluttede vi med at se lidt Monty Python - som en opfordring til at dele sine oplevelser i blogosfæren

Da jeg cyklede over broen, på vej mod Nørrebro havde jeg lært en masse nyt om blogs, jeg havde mødt dem der skriver nogle af de blogs jeg selv læser. Jeg havde lært at Blogartikler helst skal indlede med en historie, have en top ti inkluderet, slutte med en historie og gerne have masser af billeder. Men det væsentlige jeg havde fået. var en bekræftigelse i at Blogkulturens tanke om at dele det man ved, være åben og hjælpsom er vejen frem for borgere, ledere, journalister, medieludere, medarbejdere, lærere og sosubibliotekarer.

Da jeg var nået forbi Rådhuspladsen slog det mig, at jeg dog er en særlig blogger. Jeg har ingen problemer med at min blog går ned, fordi der er 100.000 der vil læse det jeg skriver, jeg modtager aldrig sure kommentarer(der kommer nemlig aldrig nogen), jeg kan ikke blive fyret fordi jeg blogger( jeg får faktisk penge for det) - tror roligt man kan kalde mig en Blogger i en papkasse.


mig (tv.) i "samtale" om blogs, netværk og alt muligt andet



Billederne er taget fra flickr

4.10.06

Litteraturliste

Her er løsningen for alle men der sidder og roder med udformning af litteraurlister:
Skrivopgave.dk har udviklet et problemer der hjælper med at lave den perfekte litteraturliste, det hedder litteraturlisteautomaten - her indtaster man hvilke medie der er tale om; Bog, artikel, internet, video e.l. - herefter udfylder man de forskellige oplysningen, dem med rød "kasse" skal udfyldes. når man indtastet alle materialerne kan man kopiere litteraturlisten over i sin opgave...her er et værktøj som virkelig kan bruges og spare eleverne for meget besvær. På den og anbefal den til de studerende og kollegaer som har besvær med at lave kildefortegelser Jeg læste om programmet på Bib-loggen .

I øvrigt er det værd at læse og videreformidle de "typiske spørgsmål" der står på forsiden af Skrivopgave.dk - eksempelvis:
Jeg har så travlt – kan min mor ikke bare hente noget til mig ?
Jeg tror en gennemgang af disse spørgsmål vil vække genkendelse hos mange.

3.10.06

Læring i Plejen

Læring i plejen, bedre kendt som LIP, er et projekt der startede for 2 år siden. Indtil videre har 5 sosu-skoler og 8 arbejdspladser været indvolveret i projektet.

Projektet bygger på, at man opnår den bedste læring i tilknytning til arbejdet. Denne praksisnære kompetenceudvikling sker ved at man synliggør og deler den læring der foregår i hverdagen.

I Næstved har projektet resulteret i at man har lavet tre vidensgrupper; demens, sår og psykisk syge.

Det virker som om disse vidensgrupper har været en stor succes i forhold til at dele "tavs" viden, på tvært af uddannelser. Sygeplejerske Kirsten Messerschmidt, som er tovholder i gruppen "psykisk syge" siger følgende:


- I grupperne har vi fået sat fokus på den viden og de erfaringer, vi alle går rundt med af både faglig og personlig karakter. Den er blevet bragt op til overfladen og pudset af, og det giver mere kvalitet i plejen.



Det er skønt med ideer der lykkedes og heller ikke dårligt med positiv omtale læs hele artiklen her