29.9.06

Jobsøgning

Normalt er dette en faglig Blog - hvilket betyder at mit personlige præg begrænser sig til at formidle og beskrive relevante informationer. Jeg vil dog gøre en undtagelse og komme med en lille historie fra mit virkelige liv:

I forbindelse med ansøgning om et nyt job fik jeg i dag en mail med et afslag - det var i og for sig fair nok - men vedkommende havde skrevet Claus i stedet for Carsten. den fejl kan alle jo gøre. I forbindelse med at jeg ville have feedback på afslaget, pointerede jeg fejlen og fik følgende mail tilbage (sakset fra mailen):

Kære Claus

Altid dejligt at få noget feedback - ang. navn så se lige igen efter - jeg har skrevet dit navn.



Jeg synes det er humor og håber historien vil bringe et smil på jeres læber - I øvrigt har jeg fået en undskyldning. God weekend og husk lige at checke posten for navnefejl, inden I afsender den

21.9.06

Den Internationale demensdag

I andledning af den internationale demensdag har jeg fundet nogle aktuelle nyheder om demensforskning. På netdoktor.dk taler man om en mulig vaccine der har hvis forbløffende gode resultater i forbindelse med dyreførsøg og netop nu bliver testet på 20 danskere. JyllandsPosten har en artikel om en Pilotprojekt der har positive resultater med musikterapi. Metoden kan hjælpe mennesker med frontotemporal demens, i forhold til aggresiv og urolig adfærd, et problem man ikke kan løse medicinsk. Politiken bringer en mere dyster artikel om hvor få danskere der egentlig får den medicin, der kan udsætte sygdomsforløbet. Det er kun 27% af demensramte danskere der får medicinen, et tal der er langt under vores nabolande.

I forbindelse med Demensdagen 2006, afholdes der af demensforeningerne i Danmark og Sverige et stor arrangement i Paladium i Malmø. - For dem der ikke har mulighed for at deltage kan man følge begivenheden direkte på DemensTV fra 17-20

20.9.06

Lær at svømme i informationsstrømmen

Normalt bruger jeg denne blog til at formidle nye opdagelser i Sosu-universet. I dag vil jeg dog gøre en undtagelser. I forbindelse med opstarten af en undervisningsforløb for assistentlærere i informationssøgning, kom jeg til at tænke på det interaktive undervisningsprogram fra Aalborg Universitet, kaldet SWIM. Det er udviklet til at give de studerende en fornemmelse af hvordan man søger information i projektopgavens forskellige forløb. Selv om programmet er minded på universitetsstuderende, kan problematikerne og typerne nemt genkendes og derfor er rollespillet at godt til brug for især sosu-lærere, men også eleverne, til at reflektere over præcisering af informationsbehov og informtionssøgning. Programmet er bygget op over Carol Kuhlthaus kognitive teori blandet med Lars Qvortrups interaktionsteori. Prøv spillet her, det er enormt sjovt fordi de fleste kan genkende typerne, ja måske endda se sig selv i dem.

Swiminfo kan man læse mere om udviklingen af programmet, om hvordan mn kan bruge det i undervisningen og meget andet

4.9.06

Forslag til danskundervisning

Bibliotekar Jørgen Lund fra Social- og Sundhedsskolen i København har gjort opmærksom på at en del af skolens lærere bruger disse kortfilm til analyse af billedmedier. Filmene er oprindeligt tænkt som reklamefilm, men som Jørgen påpeger, burde navnene på instruktører og skuespillerne borge for kvalitet. Rådet er hermed givet videre.